Saturday, July 2, 2022
Online magasin om cannabis


Hash

Af cannaseeds.dk , i Ordforklaringer , d. 9. november 2020 Tags: , ,

Hash er et omdiskuteret rusmiddel, som mange har en holdning til. Det spændende er dog at se på hvad hash egentlig indeholder, og hvad er det præcis, som det gør ved et menneske? Hash stammer fra hampeplanten Cannabis Sativa og indeholder det aktive stof THC – også kaldt for tetrahydrocannabinol. Cannabisplanten kan bruges til at lave flere former for rusmidler, hvor hash er den mest kendte og udbredte form.

Former for hash

Der findes flere forskellige former for hash, men hvad der adskiller dem er mængden at THC.

Hash som faktisk er harpiks, er presset sammen med plantedele og bindemiddel. Hash findes i klumper eller plader, og farven kan være sort, brun, rød eller grøn. Hash indeholder gennemsnitligt 10-40 % THC.

Marihuana/pot består af findelte, tørrede blade, topskud og blomster fra hampeplanten. Det ligner tørret, hakket græs. Marihuana indeholder gennemsnitligt 3-10 % THC.

Skunk består af tørrede topskud. Skunk ligner marihuana, men er stærkere. Skunk indeholder gennemsnitlig 10-30 % THC.

Cannabisolie

Cannabisolie er et tyktflydende udtræk af hash eller marihuana. Det er brunt eller sort. Hasholie indeholder gennemsnitlig 10-50 % THC.

Hash kan primært betegnes som et sløvende stof på grund af sin rusvirkning, og indtages med at formål at blive skæv, som mange mennesker kan finde en ro og tryghed i, hvis man foreksempel lider af søvnforstyrrelser grundet psykisk sygdom eller andre faktorer som kan spille ind, og forstyrre ens søvnmønster. Stoffet kan også virke let stimulerende, og ved store doser virke hallucinogent, som desværre kan udløse psykoser, og derfor bliver mange mennesker skræmt ligeså snart de hører om hash. 

Rusen ved indtagelse af hash

Når man ryger cannabis optræder rusen inden for få minutter, hvorimod rusen ved indtagelse gennem munden først sker efter ca. en time, hvis man foreksempel spiser det i kage eller ligende. Cannabisrusen er relativ kort og varer afhængigt af dosis i ca. 3-4 timer, men de inaktive stoffer fra cannabis kan måles i urinen i 4-8 uger efter indtagelsen, og derfor anbefaler man heller ikke at køre i bil, hvis man har røget hash for nyligt. Hash kan ydermere også give rødme i ens øjne grundet tørhed.

Virkningerne af cannabis kan være meget forskellige, da indholdet af THC varierer meget alt efter hvilken form for cannabis man anvender som også er nævnt ovenfor. Som menneske kan man også blive påvirket forskelligt, og derved kan virkningen være usikker at spå om. Den sindstilstand man er i, når man bruger cannabis, har også en indvirkning – og mange mennesker bruger hash som selvmedicinering, hvis man lider af tvangstanker, hører stemmer og lignende ting.

Bivirkninger ved indtagelse af hash

Ved indtagelse af cannabis kan man opleve at mærke hjertebanken, tørhed i øjne og mund, en let svimmelhed og muligvis kvalme. Kvalmen kan især opstå hvis man ryger hash samtidig med at man drikker alkohol – især hvis man ikke er vant til at ryge. Man kan også blive opstemt og afslappet, men man kan også få en ubehagelig panikoplevelse. I store doser kan cannabis give egentlige hallucinationer, og psykoser, som kan være svære at komme ud af igen.

Cannabis nedsætter korttidshukommelsen, reaktionsevnen og opmærksomheden. Cannabis nedsætter evnen til indlæring, til at løse komplicerede opgaver og til at koordinere bevægelser. Der sker ændringer i oplevelsesmåde, sansning og af tidsfornemmelsen, så tiden går langsommere, lys og lyd opleves anderledes – ofte mere intenst.

Nedsættelsen af disse funktioner kan der hos voksne rettes op på hvis man er heldig og gør noget ved det i tide. Virkningen hos unge kan være varig, og skaderne kan være store og uoprettelige. Netop dette gør cannabis så omdiskureret, da man reelt set ikke ved hvordan man vil reagere på det, da det er meget individuelt. Hvis man har tendens til psykisk sygdom kan det også blive udløst af cannabis, og derfor skal man være meget påpasselig med at benytte sig af hash, især hvis man ikke har gjort sig i det før.

Kommentarer


Skriv et svar


Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *